Wandelen in en rond Megen

Kom naar Megen waar de geschiedenis nog op straat ligt. Waar u in de uiterwaarden van de Maas, ver van modern stadsgeraas, nog echte ouderwetse rust vindt. In en om Megen heeft het TIM een aantal prachtige wandelingen uitgezet variërend in lengte en ondergrond. Een bezoek aan Megen is in elk seizoen de moeite waard.

Door de oude kern is een stadswandeling uitgezet. Lengte ongeveer 2 km. De roerige geschiedenis vanaf de oertijd tot het heden worden op een beeldende wijze verteld. Parallel aan de stadswandeling zijn er twee speurtochten uitgezet: één voor de oudere kleuters en onderbouw en één voor de bovenbouw. Zo kunt u met het hele gezin een duik in de geschiedenis nemen. Elk kind krijgt een leuk aandenken als hij of zij de speurtocht heeft ingeleverd.

Rondom Megen zijn er een aantal thema wandelroutes uitgezet.

Megense kapellen route. Lengte 4,5 km, pad is geheel verhard.

Pontjes route. Lengte 5,5 km, geheel verhard. Er dient wel driemaal met de pont overgestoken te worden.

Korte Struinroute (1) langs het monument van de omgekomen Maaswerkers. Lengte 3,5 km waarvan 1,5 km struinen.

Lange Struinroute (1) langs de maas en het monument van de omgekomen Maaswerkers. Lengte 7,5 km waarvan 4,0 km struinen.

Struinen door de Maasakkers (1). Lengte 6,5 km waarvan 3 km struinen.

Struinen door de Gouden Ham (1). Lengte 7 km waarvan 4 km struinen. Er dient wel tweemaal met de pont overgestoken te worden.

Struinen langs de Maas en langs het monument van de omgekomen Maaswerkers (1). Lengte 7,5 km waarvan 4 km onverhard.

Struinen langs de eendenkooi, de Wetering en over de Groene dijk (1). Lengte 14 km, waarvan 2 km verhard wandelpad en 11 km onverhard.

(1) Struinen = lopen door weilanden en Maasoevers met kleigrond. Goed beschermende kleding is gewenst en na regen of hoog water zijn waterdicht schoeisel aan te raden.