Historische wandelroute Megen geopend

 Op vrijdag 30 april is de Historische Wandelroute Megen zo goed als klaar. Vanaf die datum kan iedereen de route door de stadskern alvast op eigen gelegenheid lopen. Een groot aantal ‘panden met een verhaal’ in de oude kern van het stadje zijn de afgelopen weken voorzien van een bordje met een historische foto en een korte tekst over de geschiedenis. Niet alleen over de huizen en hun bewoners maar ook over het leven in de tijd rond 1900. Megen was toen vrijwel helemaal zelfvoorzienend en barstte van de bedrijfjes en allerlei ambachten. De route is een initiatief van Paula Gerritsen en Diny Oele en is samengesteld met medewerking van Heemkundekring Megen Haren Macharen. Dorpsraad Megen Haren Macharen en stichting BuurtwerkT hebben een financiële bijdrage geleverd aan het project.

In dit weekend van 30 april, 1 en 2 mei wordt de route gemarkeerd door banieren die aan de huizen worden gehangen in de pittoreske oude straatjes. Een plattegrond is niet echt nodig maar kan gedownload worden op de site van Acropolis www-acropolis-megen.nl. De hele route loop je op rustig tempo in ongeveer 1,5 uur.

Een officiële opening volgt later dit jaar.

De Poort van Megen

Vanaf 23 mei opent, na een grandioze aanpak, Restaurant De Poort van Megen. Dit restaurant vindt u in de Torenstraat nummer 28, recht tegenover de Gevangentoren.

Het team staat gereed de gasten te ontvangen.

zie ook: www.depoortvanmegen.nl

Nieuwe restaurants in Megen

Binnenkort zijn er twee nieuwe restaurants in Megen:
Vanaf 28 april  2021 opent restaurant Titus zijn deur aan de Torenstraat 3.
Vanaf 1  mei opent De poort van Megen aan de Verlengde Torenstraat.

 

Megen ANWB-vestingstad-verkiezing

ANWB vestingstad Megen

 

TIM gesloten

In verband met het oplopend aantal Corona besmettingen met de risico aanduiding van “Zorgelijk” ook voor Brabant hebben we als bestuur besloten om ons Toeristisch Informatiecentrum Megen tijdelijk te sluiten.
Zodra we deze weer kunnen aanpassen volgt hierover nader bericht.