Categories:

Erfgoedlokaal ‘Haren Ons Dorp’ opende op zondag 1 mei sinds lange tijd weer haar deuren voor het publiek. In de prachtige ambiance van voormalig klooster Bethlehem te Haren (Oss), is in de aangrenzende kloosterboerderij op Kerkplein 6 het Erfgoedlokaal gevestigd. Door de wisselende exposities die hier worden ingericht, kan men kennis maken met de geschiedenis van het dorp Haren en haar directe omgeving.

Vanaf afgelopen zondag 1 mei presenteert het Erfgoedlokaal de expositie ‘Fragmenten van Hout’. Deze tentoonstelling is verder te bezichtigen elke éérste zondag van de maand van 11:00 – 15:00 uur en duurt tot en met de Open Monumentendagen in september. Ze verwelkomen alle bezoekers die na twee jaar corona het Erfgoedlokaal weer komen bezoeken!

Kom ook langs en ontdek onze nieuwe tentoonstelling! In ‘Fragmenten van Hout’ neemt Theo van Hout je mee in zijn eigen gecreëerde ‘miniatuurwereld’. De wereld lijkt gekrompen en zelf ben je opeens een reus in zijn realistisch
nagebouwde miniatuur-fragmenten. Uniek zijn ze zéker want een tweede bestaat er niet. Ondertussen heeft hij 188 verschillende creaties gemaakt, waarvan de laatste hier staat afgebeeld: moeder konijn waakt over haar kroost. Kortom: de moeite waard om de tentoonstelling ‘Fragmenten van Hout’ te komen bekijken! Bij deze expositie hoort een rijk geïllustreerde rondleiding met uitleg over de getoonde fragmenten. De tentoonstelling wordt verder ondersteund met beeld en geluid, passend bij het thema.

  • Informatie: bezoek in groepsverband buiten de gebruikelijke openingstijden is mogelijk, alleen op afspraak. Voor verdere informatie bezoek de website: harenonsdorp.nl. / email: s.arts@harenonsdorp.nl
  • Entree: €2,00 per persoon. Vrienden van het Erfgoedlokaal en kinderen onder de 12 jaar hebben gratis
    toegang.

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.