Historische wandelroute Megen

Deze stadswandeling voert je door de historische kern van het pittoreske stadje Megen. Aan de hand van een vijftigtal informatieve bordjes op de gevels van de “panden met een verhaal” kom je meer te weten over de geschiedenis van de panden, maar zeker ook over het leven begin 1900.
In die periode werd het beeld van het stadje niet alleen bepaald door de kloosters en de Gevangentoren, maar zeker ook door de bedrijvigheid alom in het stadje; bierbrouwerijen en wijnhandels,
cafe’s, smid en koperslager, kleermakerij, boerderijen, slagerijen, snoepwinkeltje, oliehandel en niet te vergeten de kosthuizen.


Ook worden er zgn. poortborden geplaatst, deze komen op de plek waar zich vroeger de vier toegangspoorten tot Megen bevonden:
 kruising Maasdijk/Torenstraat: de Gevangen Poort
 kruising Maasdijk/Dr. Baptiststraat-Kloosterstraat: de Maas Poort
 kruising Maasdijk/Verlengde Torenstraat: de Maasbommelsche Poort
 de overgang Kapelstraat/Willem Kippstraat: de Bossche Poort

De tocht voert over de zogeheten Keinderkupkes, het wordt dus aanbevolen om niet op hoge hakken te lopen, gelukkig zijn er wel de goten aan de zijkant, die zijn wat
makkelijker begaanbaar. De wandeling duurt zo’n 1,5 uur, uiteraard staat het vrij om er korter of langer over te doen. Er is geen vaste route of begin- en eindpunt. Er is in Megen van alles te zien en in de stadskern zijn diverse horecagelegenheden.
De route is een initiatief van inwoners Paula Gerritsen en Diny Oele en is samengesteld met medewerking van Heemkundekring Megen-Haren-Macharen.
Dorpsraad Megen-Haren-Macharen en stichting Buurtwerk hebben een financiële bijdrage geleverd aan het project.

Beschrijving route bordjeswandeling Megen