Categories:

 

Op vrijdag 8 september wordt deze bijzondere expositie om 20:00 uur geopend.

De expositie is samengesteld door de volgende deelnemers:

“Verwoorden, verklanken, verbeelden “in de regio

Is de titel van de expositie van de De stichting Chaja. Deze stichting zet zich in voor (ex) kankerpatiënten om de ziekte door middel van kunst (op allerlei gebied) emotioneel te kunnen verwerken.

Stichting Chaja organiseert daarom diverse terugkerende maar ook eenmalige activiteiten om een nieuwe balans in je leven te vinden. Dit kan individueel en in groepsverband.

Tijdens deze expositie laten ze werk zien dat tijdens de activiteiten ontstaan is.

Ook treed het Chaja koor op bij de opening van de expositie en ook op zaterdag of zondag buiten voor de Acropolis op het plein.

 

Expositie fotoclub VOFMB (Vrije Osse Fotoclub en fotoclub Met Body).

Tijdens dit monumentenweekend toont ieder lid 3 á 4 van zijn mooiste foto’s. Daarnaast exposeren alle leden 1 foto die te maken heeft met het thema van de monumenten dagen ‘Levend Erfgoed’.

Alle ingezonden foto’s worden beoordeeld op o.a. kwaliteit, originaliteit en techniek. De foto’s met het thema moeten ook werkelijk hieraan voldoen.

De leden van de foto club worden gestimuleerd hun ervaringen uit te wisselen tijdens de clubavonden en daar dan weer veel van te leren

 

Joost Thissen, Landschappen in de gevangen toren

De schilderstijl van Joost kenmerkt zich door vlotte kwaststreken. Hij bouw zijn werk op in ei tempera, een schildertechniek die voor de uitvinding van de olieverf gebruikt werd. Zijn levendige composities die hij heeft opgebouwd maakt hij af met olieverf, acryl en inkt. Hierdoor ontstaan abstracte landschappen die de toeschouwer zelf afmaakt.

 

Voor informatie kunt u altijd contact opnemen.