Kom naar Megen waar de geschiedenis nog op straat ligt. Waar u in de uiterwaarden van de Maas, ver van modern stadsgeraas, nog echte ouderwetse rust vindt. In en om Megen zijn een aantal prachtige wandelingen uitgezet variërend in lengte en ondergrond. Een bezoek aan Megen is in elk seizoen de moeite waard.

Stadwandeling met speurtocht. Door de oude kern is een stadswandeling uitgezet. Lengte ongeveer 2 km. De roerige geschiedenis vanaf de oertijd tot het heden worden op een beeldende wijze verteld. Parallel aan de stadswandeling zijn er twee speurtochten uitgezet: één voor de oudere kleuters en onderbouw en één voor de bovenbouw. Zo kunt u met het hele gezin een duik in de geschiedenis nemen. Elk kind krijgt een leuk aandenken als hij of zij de speurtocht heeft ingeleverd. Verkrijgbaar bij Toeristisch Informatiecentrum.

Historische stadwandeling Megen. Historische panden zijn er in overvloed in Megen. Op de 1,6 km lange wandeling vertellen de gevelbordjes de geschiedenis.

ANWB-wandeling Megen. De naam van deze wandeling, stad nar nonnen en broeders, wijst naar het religieuze erfgoed dat Megen rijk is.

Ook rondom Megen zijn er door het Toeristisch Informatiecentrum een aantal thema wandelroutes uitgezet. De folders met een beschrijving van de route zijn tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar bij het TIM. Het startpunt van de routes is bij het TIM, Everardusplein 1.

____________________________________

Megense kapellen route
Lengte 4,5 km, pad is geheel verhard. De wandeling gaat deels over de openbare weg en deels over een verhard wandelpad. Onderweg kunnen we van de natuur genieten en de kapellen bekijken.

____________________________________

Pontjes route
Lengte 5,5 km, geheel verhard. De wandeling gaat deels over de openbare weg en deels over een wandelpad. Er dient wel driemaal met de pont overgestoken te worden. Deze route is niet altijd mogelijk omdat Pontje Ham, de middelste pont, alleen maar in de zomer vaart.

____________________________________

Struinen door de Gouden Ham

Lengte 7 km waarvan 4 km struinen. Er dient wel tweemaal met de pont overgestoken te worden. Honden zijn niet toegestaan in de struingebieden. Er kunnen koeien in de natuurgebieden lopen. Benader de beesten rustig en zorg ervoor dat u nooit tussen een koe en een kalf gaat staan!

_________________________________

Struinen langs de eendenkooi, de Wetering en over de Groene dijk.

Lengte 14 km, waarvan 2 km verhard wandelpad en 11 km onverhard. Honden zijn niet toegestaan in de struingebieden. Er kunnen koeien in de natuurgebieden lopen. Benader de beesten rustig en zorg ervoor dat u nooit tussen een koe en een kalf gaat staan!