In het voormalige klein seminarium van de Franciscanen in Megen is thans het gemeenschapshuis Acropolis gevestigd. Hier heeft ook TIM een informatiepunt annex winkeltje. De gastvrouwen en – heren van Megen heten u daar van harte welkom en beantwoorden graag al uw vragen.

Allereerst vindt u hier een zo compleet mogelijke verzameling folders van alle mogelijkheden op het gebied van horeca, overnachtingen, activiteiten, tentoonstellingen enzovoort.

Het gebied rond de Maas is een groeiende trekpleister voor m.n. fietstoeristen en dat heeft geleid tot diverse individuele initiatieven in de regio. Wilt u bv een geheel verzorgde boottocht of liever een zeilboot of fluisterboot huren? Zin in een partijtje boerengolf of een bezoek aan een tinnegieterij? Rondom Megen is veel mogelijk.

Verder verkopen we o.a. prachtige ansichtkaarten van ons stadje en boeken geschreven door onze plaatselijke broeder of zusters van de klooster. Een kookboek of een boek over meditatie, een fotoboek van het Franciscanenklooster, u vindt het allemaal bij TIM. Ook het Tau-teken en polsbandjes met een franciscaanse groet, kunst uit de kloosters en een boek over ons Heilig Bruurke vindt u in de schappen. Keus genoeg.

Een stadswandeling met bijbehorende speurtocht: papa of mamma leest de spannende geschiedenis van Megen voor en de kinderen groot en klein hebben gedurende wandeling allerlei opdrachten.

Thema wandel- en struintochten om lekker uit te waaien en de omgeving te leren waarderen. En nog veel meer, loop vooral eens binnen.