Categories:

Op 11 en 12 september 2021 staat de gemeente Oss in het teken van de Open Monumentendagen. Er zijn ruim veertig monumenten verdeeld over dertien woonplaatsen. Deze zijn gratis te bezoeken. Ook Megen is dit jaar weer één van de woonplaatsen die zich openstelt, rijkelijk gevuld met monumenten.

Megen en haar monumenten

Het Toeristisch Informatiecentrum Megen (TIM) is tijdens de Open Monumentendagen hét vertrekpunt van een bezoek aan Megen. Zij bieden extra informatie, zoals een plattegrond, flyer en een maquette van het historische Megen. Het TIM is gevestigd in Acropolis, Broeder Everardusplein 1. Vanuit daar kan er bijvoorbeeld een bezoek gebracht worden aan ’t Opkamertje; met spullen uit grootmoederstijd in de etalage. Of aan ’t Hof van Lof; een kloostertuin in bloei met een expositieruimte. Of ga naar de Megense kanonnen, waar een interessant verhaal wordt verteld. Ze vertellen over de historie van Megen, de kanonnen en de Zuiderwaterlinie. Tijdens het weekend worden ook drie saluutschoten gelost.

Het stadscentrum is autovrij en wordt versierd met banieren. Diverse ateliers zijn geopend, veel monumenten zijn van buiten en binnen te bezichtigen en er zijn veel gezellige restaurants en terrassen.

Extra activiteiten

Naast het bezoeken van de monumenten, zijn er ook veel leuke extra activiteiten. In Megen is er een stadswandeling met gids, hiervoor is aanmelding vereist. Een eigen route lopen, met de wandelroute ‘Megen in Beeld’, is ook mogelijk. Voor de kinderen zijn er puzzel- en speurtochten beschikbaar. Naast de vele exposities die worden georganiseerd, is er ook live muziek op het terras van Acropolis te vinden. En met de kers op de taart; een zoektocht door middel van geocaching. Kortom, genoeg te doen!

Dertien plaatsen

Naast Megen, zetten nog twaalf andere woonplaatsen hun monumenten in het zonnetje. Breng ook zeker een bezoek aan: Oss, Berghem, Herpen, Neerlangel, Ravenstein, Deursen, Haren, Macharen, Lith, Lithoijen, Maren-Kessel en Geffen.

Meer informatie over de Open Monumentendagen is te vinden op TrefhetinOss en onze Megense flyer. Kijk ook op TrefhetinOss voor informatie over huidige coronamaatregelen en de handhaving hiervan.

Comments are closed