Categories:

Op 20 augustus is de film ‘Where are you, Adam’ te zien in gemeenschapshuis Acropolis in Megen. Een bijzonder project van de Oekraïense producer Alexander Plyska en cineast Alexandr Zaporoshchenko. De film geeft een inkijkje in het leven van monniken op het Griekse schiereiland Mount Athos, ‘heilige berg’. 

Het is een uitzonderlijke, visueel rijke en unieke beschouwende documentaire over de monniken en hun leven in een wereld die niet beheerst wordt door de klok. Prachtige beelden van de natuur, de ritmes van de seizoenen en de toewijding van de monniken, hun beproevingen, pijn en saamhorigheid. De film heeft diverse nominaties en prijzen in de wacht gesleept. In 2019 won hij de Grand Prix van het Internationale filmfestival ‘’Pokrov’’. Ook behaalde de film een nominatie voor de publieksprijs van de ‘’Golden Dziga Price.’’

De opbrengst van de filmvertoning in Acropolis is bestemd om Oekraïense vluchtelingen te helpen. De film is Nederlands ondertiteld

Op de website van Acropolis staat meer informatie over de film, waaronder een artikel van cultuurblogger en de Nederlandse trailer. Het is de bedoeling dat de producent op 20 augustus ook in Megen is. 

Wanneer? 20 augustus 2022 | 19.30u zaal open
Waar? Plein1
Wat kost het? €10,00

Zouden jullie deze filmvertoning onder de aandacht kunnen brengen in jullie eigen kringen? 

Voor meer informatie over het project en de hulp aan vluchtelingen kun je contact opnemen met Katia Novikova die de film in Nederland onder de aandacht brengt. De komende weken is de film al te zien in Amsterdam, Den Haag, Middelburg, Rotterdam en Breda. Katia.novikova@skf.com, 06 21703480.