Categories:
Tijdens het open Monumentenweekend van 10 en 11 september 2022 zijn er in Megen natuurlijk heel veel mooie monumenten te bezichtigen. Op uw route langs de monumenten is het de moeite waard om even binnen te lopen bij enkele Megense kunstenaars. Zo ook bij Ad en Yvonne Leijser. Beide kunstschilders van het moderne soort. Realistisch en impressionistisch tegelijk. Een mix dus van beide soorten.

Yvonne:
“Al op de academie die ik bezocht in België koos ik landschap als specialisatie. Woonachtig in Megen, ben ik erg geboeid door de Maas en de natuur daar omheen. Ik heb daar een flink aantal schilderijen van gemaakt, maar schilder ook graag andere onderwerpen: mensen, stadsgezichten, enz. Het liefst schilder ik de wereld om mij heen, maar dan door mijn ogen. Ik geef mijn eigen draai aan de werkelijkheid door alles en iedereen realistisch, maar doorgaans kleurrijk en losjes af te beelden.”

Ad:
“Ik heb een 7-jarige schildersopleiding gevolgd aan de Belgische Kunstacademie Noord Limburg en mijn stijl kenmerkt zich door een geheel eigen mix van realisme en impressionisme, ontwikkeld tijdens de specialisatie jaren. Ik heb me gespecialiseerd in het schilderen van allerlei industriële onderwerpen en beschouw mijn werken als een hommage aan de maakindustrie. Ook het onderwerp Infrastructuur boeit me: bruggen, verkeer, havens, etc. We maken er allemaal elke dag gebruik van maar we staan er zelden bij stil hoe bijzonder dit alles is. Daarom zet ik deze onderwerpen op eigen wijze in het zonnetje. Hierbij is Oss en omgeving goed vertegenwoordigd.”

Locatie
: Wilhelminastraat 1 , Megen
Wanneer: Zaterdag 11 en Zondag 12 September 2022, 11.00 t/m 17.00 uur
Website: https://ay-art.nl