In deze kalender worden evenementen getoond die in Megen, Haren of Macharen plaats vinden. De opgenomen evenementen moeten wel voor iedereen toegankelijk zijn. Evenementen voor deze kalender kunt u sturen naar kalender@toerismemegen.nl. Eventuele bijlagen met meer informatie kunt u als jpg of pdf bestand meesturen. Een link naar website waar meer informatie staat, is ook prima. De komende tijd staan de onderstaande evenementen op de kalender:
 • za
  30
  jan
  2021

  Robin Borneman, concert

  21.00uurTheaterzaal, Acropolis ter Megen

  Dit concert stond eerder gepland op 4 april, daarna verzet naar zaterdag 6 juni en nu opnieuw verschoven. De nieuwe datum is zaterdag 30 januari 2021!

  Voor meer informatie kijk op: https://acropolis-megen.nl/agenda/robin-borneman-concert/

  Single ‘Love shall be my song’ op Spotify:

  https://open.spotify.com/album/5bcWghunHoB9YjhyspRHRv?si=SIulxxjQSnS8mq15118aag

   

 • zo
  28
  mrt
  2021

  Kloosterwandeltocht, jubileum editie

  8.00uurIn 't Vaticaan inschrijven

   

  Geannuleerd, Kloosterwandeltocht

  Helaas is het nog te vroeg om de wandeltocht op 28 maart door te laten gaan. Ook de KNWB heeft voorlopig alle georganiseerde wandeltochten afgezegd.

  De nieuwe datum voor de 20ste kloosterwandeltocht is nu 3 april 2022. Nog even wachten dus!

  Voor meer informatie kijk op:

  https://acropolis-megen.nl/agenda/kloosterwandeltocht-jubileum-editie-2/

 • vr
  16
  apr
  2021

  Opening Hof van Lof

  14:00 - 16:00Kloostertuin Franciscanenklooster

  De officiële opening is alleen digitaal mee te maken via het Youtubekanaal 'Assisi aan de Maas' van de Megense minderbroeders.

 • vr
  30
  apr
  2021
  zo
  02
  mei
  2021

  Historische wandeling Megen

  Megen (op de keien)

  In dit weekend wordt de route gemarkeerd door banieren die aan de huizen worden gehangen in de pittoreske oude straatjes. De hele route loop je op rustig tempo in ongeveer 1,5 uur.

 • za
  03
  jul
  2021
  zo
  04
  jul
  2021

  pontjesdagen

  Maasoevers

  Op de fiets of te voet kun je zigzaggend door het gebied van Woudrichem tot Wijchen, met de vele recreatieve voet- en fietspontjes die dit weekend weer in de vaart gaan,  die een centrale plek innemen. Langs de route van zo’n 90 kilometer worden activiteiten georganiseerd door musea, waterschappen en betrokken ondernemers.

 • zo
  11
  jul
  2021

  Open podium

  16.00 uurAcropolis Terras

  Zin om muziek te maken? Of om te komen kijken en luisteren? Zet dan 11 juli alvast in je agenda. Vorig jaar was het súpergezellig dus we kijken al uit naar deze editie. Contact met de muzikanten loopt via Marieke, mmariken@yahoo.com wil je reserveren voor ons terras stuur dan een mail aan kaartjes.acropolis@gmail.com. Toegang is gratis, reserveren verplicht.

 • zo
  18
  jul
  2021

  Muziek op terras, met Paul Verschuur

  15.30 uurAcropolis Terras

  Paul Verschuur speelt op het terras van Acropolis lekkere covers uit de Top2000 hoek. Van Springsteen tot Sheeran, van Creedence tot Coldplay, van Mayer tot Meeuwis, van alles wat dus. Gewapend met akoestisch gitaar en mondharmonica gaat hij er een gezellige middag van maken. Als je vooraf reserveert houden we een mooi plekje voor je vrij, femke@acropolis-megen.nl.

 • wo
  21
  jul
  2021

  Bingo op terras

  19u/19.30uAcropolis Terras

  Woensdag 21 juli kun je gezellig bingo spelen op het terras van Acropolis (en bij slecht weer in Plein1). De bijdrage is dit keer voor het kindercarnaval-comité. Doe je mee?

 • zo
  25
  jul
  2021

  Natuurfietstocht ‘Drie Pontjes'

  10:00Acropolis, Megen

  Langs en over de Maas met natuurgidsen van IVN Oss

  Zondag 25 juli organiseert IVN Oss een zomerse natuurfietstocht onder begeleiding van natuurgidsen onder de titel ‘Drie pontjes, langs en over de Maas’. Deze fietstocht begint om 10.00 uur, is circa 35 km lang en duurt ongeveer 5 uur. We vertrekken vanaf het plein voor de Acropolis aan de Kloosterstraat in Megen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Neem voor onderweg een eigen lunchpakketje en wat drinken mee en steek wat geld op zak voor de pontjes (3x) en voor een eventueel bezoekje aan een terras. En denk aan het meenemen van een mondkapje, dat is op de pontjes nog verplicht (OV). Deelname is gratis.

  Langs water

  Het is een mooie fietstocht over de Maasdijk en Waaldijk en door het ‘rivierenland’. Prachtige nieuwe natuur is daar ontwikkeld, zoals de Liendense Waard. Fietsen over polderwegen en dijken langs bloemrijke graslanden. Kortom: veel om van te genieten. Het verste punt is het kasteel van Hernen met haar prachtige omgeving en tuin. Deze tuin gaat speciaal voor ons open.

  Liendense Waard

  De Liendense Waard is een natuurontwikkelingsgebied in de uiterwaarden van de Maas tussen Batenburg en Niftrik. Het gebied is ontwikkeld door Rijkswaterstaat in het kader van het project Ruimte voor de Rivier. Een oude Maasarm die bij de kanalisatie van de Maas was dichtgegooid werd opnieuw uitgediept en er werden enkele nieuwe poelen uitgegraven. Het hele terrein tot aan de dijk doet nu dienst als overloopgebied.

  De natuur die zich hier ontwikkelt, is te beschrijven als een combinatie van ruig grasland, dat wordt begraasd door het oud runderras Brandrode Runderen, en ooibos van voornamelijk wilgen en elzen. Een deel van het gebied is plasdrasterrein dat veel steltlopers en weidevogels aantrekt. Mogelijk zien we de lepelaar. Ook trekvogels verblijven in groten getale in de Liendense Waard.

  Wandel- en fietsprogramma

  We zijn weer gestart met ons wandel- en fietsprogramma. Voor meer info, kijk op www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss of neem onze folder mee te op diverse informatiepunten (VVV, bib etc.) te vinden is.

 • za
  31
  jul
  2021

  Muziekbingo met Guus!

  16.00 uurAcropolis Terras

  Vorig jaar was Guus al eens te gast met zijn piano voor een supergezellige muziekbingo. Het weer liet ons toen wat in de steek, hopelijk hebben we daar deze keer meer geluk mee. Natuurlijk zorgen we voor wat leuke prijsjes om jouw bingoavontuur helemaal af te maken.

  Graag even reserveren, als je met je vrienden aan dezelfde tafel wil zitten kun je het best voor de hele groep in één keer reserveren. Maximaal 8 personen per tafel.

  Kaarten bestel je vooraf en kosten €10,00.

 • zo
  08
  aug
  2021

  In My Tree op het terras

  15:30Acropolis Megen, op het terras

  Bert-Jan en Paul van In My Tree spelen hun eigen americana songs, aangevuld met wat covers.

  Jarenlang was In My Tree een graag geziene gast op menig podium in de regio. Bert-Jan Kuijpers en Paul Verschuur begonnen als duo, maar dat groeide uiteindelijk uit tot een zeskoppige band. Vorig jaar besloot de band te stoppen, de koek leek op. Kort geleden zong Bert-Jan spontaan een paar nummers mee tijdens een optreden van Paul. Toen werd besloten om toch nog maar eens een middag samen te gaan spelen. Een kleine reunie voor de In my Tree fans!

  Lekker buiten op het terras bij Acropolis. Let op, toegang is gratis maar reserveren is verplicht i.v.m. de geldende coronaregels! Stuur een mailtje aan kaartjes.acropolis@gmail.com.

 • zo
  15
  aug
  2021

  Hof van Lof

  Kloostertuin Franciscanenklooster
 • vr
  20
  aug
  2021
  za
  21
  aug
  2021

  Lulboompop

  16:00Megen, Maasdijk

  Knaldrang of gewoon gruwelijk veel zin in een festival? Laat je verrassen en stap in de Lulboompop festival bubbel! Eigenwijs, creatief, origineel en vooral smerig goed. Dat zijn de bands en artiesten die jou gaan vermaken bij de idyllische plek rondom de Lulboom van Megen. Tickets zijn €10.- per dag en te bestellen via lulboompop.nl.

 • vr
  03
  sep
  2021

  Buitenbios

  20.30 uurPlein voor Acropolis

  De buitenbios, in samenwerking met de Groene Engel. We hopen snel de titel van de film met jullie te delen!

 • za
  04
  sep
  2021

  Concert Robin Borneman

  21.00 uurAcropolis

  Het optreden van Robin Borneman is verzet van 29/30 januari naar 4 september. Eerder gekochte tickets blijven geldig, iedereen ontvangt per mail bericht van ons. Het concert is uitverkocht, je kunt op een wachtlijst geplaatst worden. Stuur daarvoor een mail aan kaartjes.acropolis@gmail.com.

  De Osse singer-songwriter Robin Borneman is ten eerste bekend van zijn muzikale drieluik Folkore. Daarnaast maakt hij onderdeel uit van het Amerikaanse (hard)rock-orkest Trans Siberian Orchestra (TSO) als zanger. En met kers op de taart: hij won in april 2021 het televisieprogramma We Want More.

 • vr
  10
  sep
  2021

  Opening expositie kunstvoer

  19.30 uurPlein1, Acropolis

  Meer informatie volgt snel!

 • vr
  10
  sep
  2021
  zo
  12
  sep
  2021

  Dorpsfeest Haren

  Nog onbekendHaren

  Het hoge woord is er uit. Dit jaar is het Dorpsfeest Haren op 10 -11- 12 september! Save the date en hou de Facebookpagina in de gaten voor meer nieuws.

 • za
  11
  sep
  2021
  zo
  12
  sep
  2021

  Open Monumenten Weekend

  Megen (op de keien)

  Op 11 en 12 september 2021 staat de gemeente Oss in het teken van de Open Monumentendagen. Er zijn ruim veertig monumenten verdeeld over dertien woonplaatsen. Deze zijn gratis te bezoeken. Ook Megen is dit jaar weer één van de woonplaatsen die zich openstelt, rijkelijk gevuld met monumenten.

  Megen en haar monumenten

  Het Toeristisch Informatiecentrum Megen (TIM) is tijdens de Open Monumentendagen hét vertrekpunt van een bezoek aan Megen. Zij bieden extra informatie, zoals een plattegrond, flyer en een maquette van het historische Megen. Het TIM is gevestigd in Acropolis, Broeder Everardusplein 1. Vanuit daar kan er bijvoorbeeld een bezoek gebracht worden aan ’t Opkamertje; met spullen uit grootmoederstijd in de etalage. Of aan ’t Hof van Lof; een kloostertuin in bloei met een expositieruimte. Of ga naar de Megense kanonnen, waar een interessant verhaal wordt verteld. Ze vertellen over de historie van Megen, de kanonnen en de Zuiderwaterlinie. Tijdens het weekend worden ook drie saluutschoten gelost.

  Het stadscentrum is autovrij en wordt versierd met banieren. Diverse ateliers zijn geopend, veel monumenten zijn van buiten en binnen te bezichtigen en er zijn veel gezellige restaurants en terrassen.

  Extra activiteiten

  Naast het bezoeken van de monumenten, zijn er ook veel leuke extra activiteiten. In Megen is er een stadswandeling met gids, hiervoor is aanmelding vereist. Een eigen route lopen, met de wandelroute ‘Megen in Beeld’, is ook mogelijk. Voor de kinderen zijn er puzzel- en speurtochten beschikbaar. Naast de vele exposities die worden georganiseerd, is er ook live muziek op het terras van Acropolis te vinden. En met de kers op de taart; een zoektocht door middel van geocaching. Kortom, genoeg te doen!

  Dertien plaatsen

  Naast Megen, zetten nog twaalf andere woonplaatsen hun monumenten in het zonnetje. Breng ook zeker een bezoek aan: Oss, Berghem, Herpen, Neerlangel, Ravenstein, Deursen, Haren, Macharen, Lith, Lithoijen, Maren-Kessel en Geffen.

  Meer informatie over de Open Monumentendagen is te vinden op TrefhetinOss en onze Megense flyer. Kijk ook op TrefhetinOss voor informatie over huidige coronamaatregelen en de handhaving hiervan.

 • zo
  12
  sep
  2021

  Garage Sale

  9.00 - 14.00 uurDoor heel Megen waar ballonnen hangen
 • vr
  17
  sep
  2021

  Pubquiz ‘t Megens Bruurke

  20.00 uurPlein1, Acropolis

  Terug van weggeweest: de pubquiz! App je teamleden en meld je aan bij Jacques de Graauw, jacquesdegraauw@gmail.com. Eens kijken wie de eerst beker ná corona in de wacht sleept. Teams maximaal 5 personen, inschrijfgeld €5 per team.

 • vr
  24
  sep
  2021

  Singeltjesavond met Berry en Ruud

  20.30 uurPlein1, Acropolis

  Een avondje plaatjes draaien, muziekfilmpjes kijken en soms een mooi verhaal over dat éne liedje. Met onze eigen Berry Blokhuis 😉 en DJ Ruud. Je mag natuurlijk je singeltjes meenemen!

 • vr
  01
  okt
  2021

  Rondleiding door de Hof van Lof

  14:00Kloosterstraat 6, Megen

  Foto: hofvanlof.nl

  Benieuwd naar het verhaal achter de Hof van Lof? In het eerste uur wordt door middel van plattegronden uitleg gegeven over de doelstelling en de indeling tuin van de tuin. Ook wordt er door middel van een PowerPointpresentatie een indruk gegeven van de bloemen en planten in de tuin.

  Daarna volgt in het tweede uur een rondleiding door de tuin. Zowel in het eerste als in het tweede deel van de film hoort u bovendien een aantal verhalen, die ontleend zijn aan de folklore, de volksfantasie, maar ook aan de bijbel. Tenslotte volgt een korte gezamenlijke afsluiting, waarbij ervaringen kunnen worden uitgewisseld.

  Aanmelden
  Voor de rondleidingen dient men zich aan te melden via: rondleidingen@hofvanlof.nl Wanneer er géén aanmeldingen zijn, gaat de rondleiding niet door en blijft de Hof van Lof gesloten. Als het regent, wordt het binnenprogramma uitgebreid met extra verhalen.

 • wo
  06
  okt
  2021

  Bingo voor het Sinterklaascomité

  20:00Plein 1, Acropolis

  De bingo is ten behoeve van het Megense Sinterklaascomité. Op woensdag 6 oktober in Plein 1, Acropolis. De zaal is vanaf 19.30u open. Zorg ervoor dat je je coronapaspoort én uw legitimatiebewijs meeneemt. De QR-code kun je via je app of via een printje laten zien.

 • zo
  24
  okt
  2021

  Sunday Music met Various & Friends

  16.00 uurPlein 1, Acropolis

  Deze jongens zouden vorig jaar al bij Acropolis spelen, maar dat moest verzet worden. Kom gezellig luisteren op zondagmiddag 24 oktober, het is van 16.00u - 18.30u. Vrije entree, graag wel even reserveren: kaartjes.acropolis@gmail.com.

  Zorg ervoor dat je je coronapaspoort én uw legitimatiebewijs meeneemt. De QR-code kun je via je app of via een printje laten zien.

 • zo
  07
  nov
  2021

  Zondagswandeling Megen

  14:00Br. Everardusplein 1, Megen

  Het TIM organiseert weer een stadswandeling door het eeuwenoude stadje Megen! Wandelt u mee? Eén van onze ervaren stadsgidsen vertelt u alles over de geschiedenis van het graafschap Megen. Tijdens een mooie wandeling leert u vanalles over de bewoners, gebouwen en de Maas.

  Bijdrage: €2,- pp, kinderen tot 12 jaar gratis
  Aanmelden: via telefoonnummer 06-30653841 of 06-51271368. Of via e-mail stadswandeling@toerismemegen.nl.

  Aanmeldinformatie vindt u nogmaals op deze pagina. Daar vindt u ook meer informatie over andere mogelijkheden voor onze stadswandelingen!

 • vr
  12
  nov
  2021
  zo
  14
  nov
  2021

  Jubileumexpositie Beppie Lotterman en (oud)leerlingen

  Acropolis, Megen

  In het weekend van 12 t/m 14 november 2021 in Acropolis (bovenverdieping) te Megen viert Beppie Lotterman haar 25-jarig jubileum als beeldend kunstenaar en docent met een tentoonstelling van haar kunstwerken en die van haar (oud)leerlingen.

  Met veel liefde en plezier geeft zij inmiddels ruim 25 jaar schilderles aan volwassenen en ook aan mensen met niet -aangeboren hersenletsel (NAH) en mensen met dementie. Ze is zeker niet van plan te stoppen met haar werk als kunstenaar en docent, maar vindt het wel bijzonder om haar jubileum op deze kunstzinnige manier te vieren samen met haar leerlingen en oud-leerlingen.

  De opening vindt plaats op vrijdagavond 12 november om 20.00 uur.

  De muziek wordt verzorgd door de organisatie van Kunstvoer. Kitty Schaap, voormalig stadsdichter, draagt een gedicht voor.

 • vr
  19
  nov
  2021

  Pubquiz 't Megens Bruurke

  20:00Plein 1, Acropolis

  Terug van weggeweest: de pubquiz! Vooral omdat ze de editie van september en avondeditie van november nog even moesten uitstellen, kunnen wij niet meer wachten! De nieuwe datum en tijd zijn dus: 27 november om 14:00 uur. Meld je aan bij Jacques de Graauw, jacquesdegraauw@gmail.comOok als je je al had aangemeld voor de 19e, moet je even een nieuw mailtje naar Jacques sturen.

  Teams bestaan uit maximaal 5 personen en het inschrijfgeld is €5 per team. Eens kijken wie de eerst beker ná corona in de wacht sleept. Succes!

 • zo
  21
  nov
  2021

  Sinterklaasintocht

  14:30Buitenplein, Acropolis

  Het is weer zover! Hij komt, hij komt! Op 23 november 2021, 14:30 uur. Alle kinderen uit Megen, zijn jullie er klaar voor? We gaan met z'n allen naar het buitenplein van Acropolis om de Sint daar te verwelkomen. En wij hebben gehoord dat zijn Pieten een hele hoop snoepgoed hebben meegenomen!

 • zo
  28
  nov
  2021

  BigBand Ravenstein XL met o.a. Marij van den Boom

  15:00Plein 1, Acropolis

  Heb je weer eens zin in een muzikaal middagje? Ja? Kom dan op 28 november 2021 naar Plein 1, Acropolis. Big Band Ravenstein gezellig optreden, mét gastoptredens van Marij van den Boom, Inge Geurts, Arno van den Elzen en Mariska Last.

  We beginnen om 15:00 uur en toegang is gratis. Neem je wel je coronatoegangsbewijs mee?

 • zo
  12
  dec
  2021

  Sunday Music met Pauline en Mark

  13:30Theaterzaal, Acropolis

  Sunday Music. Sunday Music dat is heerlijke muziek, beetje kletsen, drankje erbij én geen dure kaartjes. Dit keer komen Pauline & Mark er een muzikaal feestje van maken. Misschien ken je deze muzikanten al van Factor 3 of Strike2? Inmiddels vormen ze een mooi duo en brengen ze (semi akoestisch) de leukste en mooiste popliedjes ten gehore. In onze grote zaal Plein1 waar
  een gezellige setting wordt gemaakt met 1,5mt afstand. Hoewel de toegang gratis is, is het wel nodig vooraf te reserveren. Stuur daarvoor een mailtje aan kaartjes.acropolis@gmail.com.
  Bij binnenkomst wordt je QR code gecontroleerd. Zaal is open om 13u, het optreden begint om 13.30u en de middag is om 17u afgelopen.

  Zorg wel voor een geldig coronatoegangsbewijs.

 • vr
  17
  dec
  2021

  Kerst op de Keien

  17:00Acropolis, Megen

  Kerst op de Keien is terug! En wel op vrijdag 17 december 2021, startend om 17:00 uur. Heb jij zin om de feestdagen gezellig in te luiden? Kom dan ook!

  Naar eigen zeggen met "veul schik", "lekkers" en "een muziekske".

  • Iedereen ontmoet elkaar op het Broeder Everardusplein buiten. Met eten, drinken, muziek, bij kerstlicht en brandende vuurkorven.
  • Voor de kinderen wordt weer een lapionnentocht voorbereid die start en eindigt bij Acropolis.
  • Iedereen kan zelf een leuke Familie-Kerstfoto maken in de Snowglobe.
  • En ze hebben binnen een "Veind't op de Kerstmert" in Plein 1.


  Veind't op de Kerstmert

  Hedde ok een zolder vol kerstspulle en veind't tijd voor wa anders?
  Huur dan een toffel in Plein1 me kerst op de keien.
  Ge het dan gin last van 't weer, ge staot mooi binne.

  Wil je een tafel huren op de Kerstmert? Dit zijn de spelregels:
  • Wat je verkoopt heeft alles met kerst te maken!
  • De spullen moeten op 1 tafel passen van 140 x 70 cm.
  • Er zijn 20 tafels beschikbaar en vol=vol.
  • Je betaalt vooraf €5,- en ontvangt er, op de dag zelf, 2 consumptiebonnen.
  • Versier je tafel, zodat het er sfeervol uitziet!
  • Geef je op via email: Kerstopdekeien2021@gmail.com